Företaget Buildsmart introducerar korkisolering i Sverige

Källa: news.cision.com/se. Byggmaterialföretaget Buildsmart lanserar naturmaterialet kork som isolering, under namnet Smart Insulation. Korkisolering är särskilt avsett för de som vill bygga miljövänligt och samtidigt behöver goda isoleregenskaper över lång tid. I många delar av Europa är korken redan ett ofta använt alternativ för isolering.

Kork är ett isoleringsmaterial som är väletablerat i stora delar av Europa sedan många år, men har endast används blygsamt på den svenska marknaden. Buildsmart börjar nu marknadsföra Smart Insulation, efter att ha sett ett intresse för mer miljövänliga isoleringsmaterial:
– När man bygger miljömässigt idag finns det ett starkt fokus på att isolera mycket. Tyvärr saknas ofta samma fokus när det gäller hur mycket energi som det krävs för att framställa isoleringsmaterialet. Korkisolering görs av barken från korkeken, som kan skördas vart sjunde till tionde år. Den kork som används som isolering är egentligen ett spillmaterial från tillverkningen av vinkorkar och andra korkprodukter. Läs mer.

Korkeiche_LianeM