Smarta lösningar för smarta hem

Text och foto: Sunbird. Nya fastigheter har i allt större utsträckning så kallade smarta lösningar integrerade. Det finns olika typer av smarta lösningar för hemmet. Syftet med de flesta av är att förenkla vardagen och öka säkerheten. Dessa lösningar går vanligtvis att införskaffa även för gamla fastigheter. Men det börjar bli vanligt att en eller flera av lösningarna nedan finns med från början när fastigheten byggs. I detta inlägg berättar Titan beslag om tre smarta passerlösningar för hus och fastigheter.

Paketboxar för hemleverans av paket

Paketboxar är rymliga fack som passar bra för hemleverans av större paket så att man slipper hämta vid närmsta uthämtningskontor. Denna kopplas till ens smartphone och kan delas mellan flera användare. Detta ger tillfällig access för att lämna eller hämta paket.

Paketboxen står antingen som fristående del eller integrerat med fastighetsbox.

Paketbox Titan Beslag

 

Passersystem för hemleverans av kylvaror direkt in i kylen

Smarta passersystem gör det numera möjligt att släppa in ombud med speciell tagg under en begränsad tid. Detta är extra praktiskt för exempelvis mat man beställt som inte kan stå ute. Fördelen för dig som användare är att du slipper vara hemma precis då ombudet kommer. Vilket för många inte är möjligt då man är på jobbet. Ombudet har alltså en nyckel hem till er som enbart fungerar en viss dag och tid.

Passersystem är inte bara användbart för hemleverans. Det går också att ge tillfällig access till de som behöver det – utan att man lämnar ut sin nyckel. Med moderna passersystem kan man dessutom enkelt blockera en försvunnen tagg så den inte längre fungerar. Man slipper alltså tillkalla låssmed för att byta ut låsen.

Smidig bokning av tvättstuga

Att boka tvättstuga fungerar bra med de traditionella sätten att markera vilka tider man vill tvätta. Men moderna tvättbokningssystem är kopplade direkt till mobilen vilket gör att man enkelt kan kolla från jobbet eller skolan om det finns någon ledig tid till senare.

Denna utveckling har precis börjat. Våra hem kommer bli allt smartare och snart blir de ännu säkrare och smidigare. Det kommer komma ännu fler användningsområden. Kolla statusen på brandvarnare, TV, kaffekokare och spis. Se eventuell rörelse i fastigheten när man är bortrest kan bli standard i framtidens nybyggen. Listan kan göras lång. Vad vill du ska finnas i din fastighet?
Liksom fiber kan porttelefoner, passersystem och bokningssystem för ens tvättstuga öka värdet på ens fastighet. Läs gärna mer om ämnet på Titan Beslag.