Nödvändighetens arkitektur – arkitekttävling med hållbarhetsfokus

Företag 4 annons

Delta i tävlingen som nu öppnats eller besök utställningen med utvalda tävlingsbidrag som kommer att hållas på Virserums Konsthall mellan 27:e juni och 2:a december 2019. Den internationella tävlingen Nödvändighetens Arkitektur är en del av projektet TRÄ 2019 som anordnas av Virserums Konsthall med stöd av Hultsfreds kommun och regionförbundet Kalmar. 

ArchNec

Nödvändighetens Arkitekturs internationella manifest lanserades för första gången år 2009. Tidigare utställningar åren 2010, 2013 och 2016 har tillsammans tagit emot över 600 bidrag från mer än 40 länder.

Nödvändighetens arkitektur uppmanar till samtal om arkitekturens grundvärden. Ett ödmjukt ifrågasättande av de livs- och konsumtionsmönster som växte fram under det förra århundradet, som skär tvärs över många traditionella politiska gränser.

Med dagens mest brådskande problem i åtanke ser juryn gärna att bidragen rör sig inom en landsbygdskontext – reaktiveringen av bortglömda platser både genom transformationer av redan existerande byggnader och med nya typologier, genom att exempelvis kombinera livets, arbetets och fritidens olika rum.

Mer information hittar du här: http://www.virserumskonsthall.com/nodark-nodvandighetens-arkitektur/