MKB lägger ekologiskt tak i Rosengård

Källa: cision.com. Malmös största fastighetsbolag MKB lägger nu för första gången ett ekologiskt tak, som en del av sin miljösatsning. Det är ett tätskikt för tak från byggmaterialföretaget Buildsmart som läggs av Täta Tak Entreprenad på en byggnad i stadsdelen Rosengård i Malmö.

MKB väljer nu att låta en sopstation och delar av ett parkeringsgarage i Rosengård få ett nytt och ekologiskt tak. Taktätskiktet kallas Derbipure och är gjort av vegetabiliska oljor och hartser (kåda). Det är dessutom vitt för att kunna reflektera bort solljus och spara på luftkonditionering.

– Derbipure är avsett för fastighetsägare som vill bygga miljövänligt. Större tak brukar annars vara gjorda av fossilt material som bitumen eller pvc, men MKB har i stället valt ett helt och hållet ekologiskt alternativ, säger Daniel Radomski, vd på Buildsmart Group, företaget som är generalagent för Derbipure.

Det är Täta Tak Entreprenad som ser till att det nya tätskiktet kommer på plats på MKB:s byggnad i Malmö:
– Det är första gången som vi använder ett ekologiskt takmaterial i ett bostadsområde. Derbipure är en relativt ny produkt, som sedan tidigare bara finns på en industrifastighet i en annan del av staden, säger Tobias Radomski, vd på Täta Tak Entreprenad.

MKB ägs av Malmö stad och är stadens största fastighetsbolag med mer än 22 000 lägenheter och ca 1100 kommersiella lokaler. Läs mer.