Hållbart på 36 m2

Ekosnickare Sara May i Falun är i färd med att bygga om ett uthus till ett litet hem på 36 m².  Hon  kommer  använda sig av närproducerade, återanvända, ekologiska material och byggtekniker. Sara vill bygga på ett mer eftertänksamt sätt, där kvalité, sunt förnuft, behov och charm går före lågpris och slit och släng.

 

25-åriga  snickaren Sara May i Falun brinner för byggnadsvård och miljövänligt byggande

Sara ska bygga ett sunt hem och välja bort byggmaterial som vid tillverkning, användning eller demontering kan vara skadliga för miljön eller människan. Projektet är ett långsiktigt.

– Mitt hus ska byggas av hållbara material och konstruktioner som ska vara lätta att underhålla och hålla i flera hundra år, säger Sara.

Med bygget vill hon också inspirera och bolla idéer, visa att det går att bygga modernt och praktiskt fast man använder gamla material och tekniker. Och att man kan bygga med tekniker och material som inte kräver experthjälp utan som går att klara själv. Ett annat mål med projektet är att bli oberoende.
  – Jag vill bygga utan lån, eller möjligen lån som är överkomliga att betala tillbaka inom en kort framtid, säger Sara. Sist men inte minst vill hon lära sig mer av bygget!

Följ bygget på Saras blogg: http://36organicm2.blogspot.com/p/om-projektet.html