Vid problem med forumet, kontakta webbmästaren.

Alternativ till epoxygolv i bagerikök?

Forumindex Byggmaterial Alternativ till epoxygolv i bagerikök?

07 april 2019 kl 18:57

Viveka

Jag ska renovera klinkergolvet i ett bagerikök i min hyresfastighet. Byggaren föreslår epoxy-massa. Jag har förgäves föreslagit betong med linoljevax, betong med vattenglas, nya klinkerplattor… men inget funkar.

Finns det någon som har något vettigt och mindre miljövidrigt material än epoxy till en livsmedelslokal där golvet måste spolas regelbundet? På väggarna finns redan kakel som vi helst inte vill riva i.

Tacksam för snabba svar om möjligt!

Vänligen
Viveka Wikborn
Magna Fastighetsförvaltning
Hässleholm
info@magna.nu
0733 12 08 15

10 april 2019 kl 13:13
Cathrine Bülow
Cathrine Bülow

Hej Viveka!

Det finns vattentät betong med penetron (kapillära och vattentätande produkter av cement, kvarts, sand (särskild kvalitetsgrad) och patentskyddade aktiva ingredienser för permanent vattentätning och minskad permeabilitet av betong) används i en del ”ekobadrum” men då brukar man gjuta golvet med den tillsatsen i redan från början. När jag tittar på företagets hemsida ser det dock ut som att det även ska finnas produkter som man kan applicera även på ett befintligt betonggolv.  Se https://se.penetron.com/the-penetron-system.

 

 

 

Hittade även denna impregnineringsprodukt för att göra betong vattentät :  https://www.wcrsab.se/produkter/radcon-2/. Den sägs vara ”miljövänlig” och godkänd i diverse klassificeringssystem men jag känner inte till den närmare.

 

 

 

Lycka till! Berätta gärna hur det går om du testar någon av produkterna ovan.

 

 

 

Vänliga hälsningar

 

 

 

Cathrine

22 april 2019 kl 11:26

Viveka

Hej Cathrine!

Stort tack för ditt snabba svar! Nu ser jag att jag fått ditt svar via eposten också, men det står WordPress som avsändare och det måste vara därför jag missat det. Det var ju inte bra. Jag får vara mer uppmärksam i fortsättningen. Skulle ni kunna ha ”Ekobyggportalen” som avsändare istället? Eller ditt namn? Då skulle jag nog inte bläddra förbi det lika snabbt.

Hur som helst är det inte försent. Artekta Bygg, http://www.artekta.se, som jag får göra lite reklam för här, arbetar mest med ekologiska material, men när det gäller golvet, gick Joakim bet. Jag ska skicka dina uppgifter till honom, men risken är att betong bygger för högt eftersom det redan finns dörrar att ta hänsyn till. Men jag gör ett försök! Återkommer med responsen.

Vet du att Färgbygge står inför konkurs? Förfärligt. De har blivit stämda för falsk marknadsföring av bjässarna. Jag epostar dig nödropet jag fick.

Vänligen
Viveka

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.